ons amsterdam, vereniging voor kunst, cultuur en architectuur

Cursus "Kunst en Cultuur"

CURSUSPROGRAMMA “Kunst en Cultuur” 1e halfjaar 2019

In dit halfjaar (april en mei) een afwisselend cursusprogramma. De eerste lezing over de beroemde Nederlandse fotograaf Erwin Olaf, hij wordt in 2019 zestig jaar, ter gelegenheid waarvan het Gemeentemuseum Den Haag een overzichtstentoonstelling aan hem wijdt. De tweede lezing over het architectenbureau Mecanoo, speciaal vervaardigd door Suzanne Roelofs en vooruitlopend op onze busexcursie. Op 7 mei een speciale architectuur busreis met een bezoek aan Den Haag, Delft en Rotterdam, incl. lunch in Hotel New York in Rotterdam. De derde lezing met als onderwerp 100 jaar Bauhaus (2019). De vierde lezing in de serie “kunstenaarsparen”, dit keer het beroemde paar Frida Kahlo en Diego Rivera. En de laatste lezing heeft als thema moderne Japanse architectuur. De uitgebreide programmatekst vindt u onder de tab ‘Lezingen en Excursies’.

Kosten

Voor leden kost de complete serie van vijf cursuslezingen € 35,00; voor niet-leden € 45,00.
Voor het bijwonen van een losse cursuslezing betaalt u € 10,00 per avond.

Aanmelden

Op de pagina ‘Lezingen en Excursies’. Aanmelden voor de gehele cursus van vijf lezingen door het invullen van alleen het eerste item, Activiteit 100. Voor losse lezingen en de excursie volgens de betreffende data en cursusnummers.

LEZINGEN

• Woensdag 3 april: “Erwin Olaf” door Krzysztof Dobrowolski - Onclin (Bureau Boeiend)
• Woensdag 10 april: “Architectenbureau Mecanoo” door Suzanne Roelofs
• Woensdag 1 mei: “100 jaar Bauhaus!” door Suzanne Roelofs
• Woensdag 15 mei: “Kunstenaarsparen: Frida Kahlo & Diego Rivera” door kunsthistorica Karin Haanappel
• Woensdag 29 mei: “Moderne Japanse architectuur” door Max Put

EXCURSIES

• Dinsdag 7 mei: Busexcursie “Bijzondere architectuur in Den Haag, Delft en Rotterdam” o.l.v. Monique van Roode en Simon Giling


Praktische informatie


Waar Gerrit van der Veen College, ingang achterzijde. Het adres is Anthonie van Dijckstraat tegenover nr. 7.
Aanvang 20.00 uur tot 22.00 uur.
Openbaar vervoer Trams 5 en 24, halte Beethovenstraat/Gerrit van der Veenstraat.
Parkeren Betaald parkeren tot 21 uur (€ 3,00 per uur, wijzigingen voorbehouden)
Kosten de prijs voor leden: € 35,00 voor 5 lezingen, voor niet-leden € 45,00. Losse lezingen € 10,00 per avond.
Aanmelden Om iedereen een gelijke kans te geven is boeken voor de cursuslezingen en de excursie pas mogelijk vanaf donderdag 27 december 08.00 uur. Deelnemers aan de cursus of de cursusexcursie dienen altijd een kopie van het deelnamebewijs bij zich te hebben of mogen via smartphone de bevestiging tonen.
Meer informatie Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Monique van Roode, telefoon 023-5284547 of 06-30584662, e-mail: moniquevroode@gmail.com

Meld u aan voor de cursus 'Kunst en Cultuur'

Vanaf september 2017 bestaat de cursus uit een najaars- en een voorjaarsprogramma. U kunt zich aanmelden voor de cursusactiviteiten van het 1e halfjaar 2019 vanaf donderdag 27 december 2018 08.00 uur op de pagina ‘Lezingen en Excursies’.