ons amsterdam, vereniging voor kunst, cultuur en architectuur

Cursus "Kunst en Cultuur"

‘Online’ cursuslezingen van januari t/m maart 2021

De beperkende corona maatregelen hebben organisaties wereldwijd gedwongen om over te stappen naar de ‘virtuele’ wereld, waar men elkaar via internet toch kan ontmoeten en zaken regelen. Gelukkig maar, want anders waren we nog verder van huis geweest. Deze omslag vindt vertraagd nu ook plaats bij verenigingen, daar alles te lang gaat duren om elkaar lijfelijk in grotere getale te ontmoeten.

Zo is het mogelijk een lezing ‘online’ te geven. De spreker is de ‘host’ van de virtuele bijeenkomst en nodigt zijn toehoorders uit via een uitnodiging per email een verbinding te maken en zo deel te nemen aan de lezing. In die email staat een ‘link’. Als je daarop klikt komt de verbinding tot stand; je ziet niet alleen de spreker maar ook de andere kijkers. De spreker haalt op het computerscherm een powerpoint-presentatie naar binnen als hulp bij het geven van de lezing. Eigenlijk zoals in het echt ook gebeurt. Alleen het verschil is dat je de spreker en andere deelnemers nu heel klein naast de power point presentatie op het scherm ziet staan.

Het aantal deelnemers is in principe onbeperkt. Hoe meer deelnemers hoe onpersoonlijker het wordt, want er kan dan eigenlijk geen interactie meer tussen deelnemers en spreker plaatsvinden. Daarom hebben wij voor de onlinecursus van 5 lezingen over de ‘Gebouwen in Amsterdam’, die gepland staat vanaf 20 januari, gekozen voor niet meer dan 35 deelnemers. Er is dan wel persoonlijk contact mogelijk via beeld, spraak en de ‘chat’ functie met de spreker en met elkaar. De kosten zijn 7,50 per lezing.

De verbinding via internet komt tot stand met behulp van een softwareprogrammaatje. Er zijn er vele op de markt. Wij hebben vooralsnog gekozen voor ZOOM, dat inmiddels door 150 miljoen mensen in de wereld wordt gebruikt.

In de uitnodigings-email of de bevestigings-email van deelname wordt de ‘link’ toegestuurd. Je moet daar dan op klikken om de verbinding via ZOOM tot stand te brengen. Je moet dan wel eerst het ZOOM programma op je computer geïnstalleerd hebben of de betreffende app op tablet of telefoon.

Lees hier hoe u ZOOM kunt installeren en verbinding kunt maken?

Drie handleidingen voor het gebruik van ZOOM:
- Verbinding maken met online lezing zonder Zoom installatie
- Verbinding maken met online lezing na Zoom installatie
- Tips voor tijdens de online lezing


De Cursus-lezingen door Wendeline Dijkman via ZOOM

Alle lezingen op woensdagen om 19.30 uur door Wendeline Dijkman:
- 20, 26 en 27 januari: 'Amsterdam gaat de hoogte in!'
- 3 februari: 'Slapen in Amsterdam, bijzondere en duurzame hotels die een bezoek waard zijn!'
- 17 februari: 'Zelfbouw: van de grachtengordel naar het drijvende wijkje Schoonschip'
- 3 maart: 'Van de Buiksloterham tot het Bajes Kwartier, de meest recente gebiedsontwikkelingen in Amsterdam'
- 17 maart: 'Duurzame bouw, de nieuwe opgaaf van de stad'

Lees verder onder Lezingen en excursies

Kosten

De vijf cursuslezingen kosten € 7,50 per lezing.

Aanmelden

U kunt zich aanmelden via de website met uw lidnummer. Na aanmelden ontvangt u per e-mail een uitnodigings-email / bevestigings-email van de deelname.
Daarna ontvangt u tijdig een e-mail van degene die de lezing verzorgt met een link waarop de Zoom lezing kan worden bijgewoond.