ons amsterdam, vereniging voor kunst, cultuur en architectuur

Zoom installatie

Hoe kan ik ZOOM installeren en verbinding maken?

ZOOM-installatie
Er zijn instructie video’s op www.youtube.com waarin wordt uitgelegd hoe je ZOOM op je computer of tablet kunt installeren. Gaat het om een computer of laptop toets dan in bij de zoek-functie van YouTube de tekst ‘Installeren ZOOM’ en ga naar de eerste video om die te bekijken. Heb je een tablet doe dan hetzelfde maar toets in bij de zoekfunctie van YouTube de tekst ’Zoom installeren op IPad’. Als verdere ondersteuning geven we je hieronder nog de volgende aanwijzingen:’
In het geval van een laptop of computer moet er een klein programma (software) van de website gedownload worden. Klik op: https://zoom.us/download en u komt op de website van ZOOM voor de download onder ‘ZOOM Client for Meetings’.

Er wordt nu eerst een installatie programma geïnstalleerd waarvan u het bestand linksonder in het scherm ziet verschijnen. U klikt daarop en het ZOOM-programma wordt geïnstalleerd Aan het einde van de installatie, wordt gevraagd naar uw naam, email adres en het aanmaken van een wachtwoord. De naam die u invoert is ook de naam die wordt getoond bij uw beeld tijdens de online lezing. Voer deze gegevens in en het programma is geïnstalleerd. U kunt het programma uittesten door op het ZOOM-programma te klikken of op het icoontje met blauwe videocamera dat onderaan het scherm staat. Zie afbeelding op blz. 8. ZOOM opent zich, u klikt op ‘New Meeting’ en u komt zelf in beeld.

Bij een tablet of IPad moet de software via een app gedownload worden. Druk op de app ‘App Store of Google Play’ en toets in bij ‘zoeken’: ‘Zoom Cloud Meetings’. Zodra de software geïnstalleerd is, wordt er gevraagd naar uw naam, email adres en het aanmaken van een wachtwoord. De naam die u invoert is ook de naam die wordt getoond bij uw beeld tijdens de online lezing. Voer deze gegevens in en het programma is geïnstalleerd.

Om elkaar via ZOOM te kunnen zien moet uw computer/laptop/tablet of IPad wel voorzien zijn van een ingebouwde webcam (camera) die automatisch aangaat op het moment dat er verbinding wordt gemaakt. Tablets en IPads hebben dat automatisch. Laptops en computers ook, tenzij u over een oudere computer/laptop beschikt, waarin mogelijk geen ingebouwde webcam zit. U kunt een externe webcam voor een paar tientjes aanschaffen bijvoorbeeld bij Mediamarkt en die dan met een kabeltje via de USB-poort aansluiten op de computer/laptop. wij raden u aan bovengenoemde installatie van de software uit te voeren ruime tijd voordat er een ZOOM-verbinding voor een online lezing moet worden gemaakt.